Rekreasi!!

Smart Thinker Enterprise merupakan sebuah syarikat bumiputera yang menyediakan perkhidmatan rekreasi (outdoor). Kami jugak menyediakan perkhidmatan sewaan khemah bagi mereka yang ingin melakukan aktiviti perkhemahan. Aktiviti2 seperti kem motivasi, jati diri, mental thoughness dan lain2 program juga ada di sediakan. Program2 yang dijalankan tidak hanya pada golongan dewasa, tetapi golongan murid sekolah rendah dan menengah juga ada disediakan. Minimum bagi setiap program yang dijalankan adalah seramai 15 orang.

Taman Negara

. Kebanyakan mereka yang menggunakan perkhidmatan kami adalah daripada pelajar atau kakitangan universiti dan kami sedang cuba mengembankan perkhidmatan kami ini ke jabatan2 kerajaan dan swasta. Mandi!! Ni maser kite org benti jap maser wat rapid shooting..:D so amik kesempatan terjun dalam sungai lah.. mmg dalam giler..:D tak jejak kaki.. tapi life jacket ader..terjun ajer lah..:D ni budak2 kelas aku SR114 Batch just11 2003-2006 😀 Bagi mereka yang gemar melihat atau pun mendengar keindahan hutan, bolehlah ke Taman Negara. Ini kerana, di sini terdapat banyak tumbuhan yang tak dapat kite lihat kat tempat lain. Saiz tumbuhan di sini juga agak berbeza dengan tumbuhan yang selalu kite lihat.. Selain daripada itu, haiwan atau pun serangga di sini adalah sangat unik kerana saiz dan rupa bentuknya.. So., klu korang nak merasa keistimewaan Hutan Hujan Tropika ni, jomlah ke Taman Negara bersama kami!!! Taman Negara Waktu Pagi

TaMaN NegaRA WakTu Pagi

Pada waktu pagi, sekitar kawasan Taman Negara akan diliputi oleh kabus2 yang tebal, dan sangat sejuk menambahkan lagi keindahan Taman Negara di mana, ianya harus dilawati oleh semua orang.. :> (Gambar kat atas tu maser kite org nga tgu bot nak ke seberang..seberang tu lah taman negara..:D hehu.. nak g rentis terisek.. :> ) KeLah CenTuryGambar ni maser kite orang on the way nak ke  Lata Berkoh, sekali jalan ngan ke Kelah Century.. Perjalanan dalam bot ni lebih kurang 30minit dari jetty..so pergi dan balik dalam sejam lah.. satu bot ni 4 org ajer yang bleh naik..tapi memang cool giler..sebab kat sini korang bleh tgk dasar sungai ni..jernih..sejuk plak tu.. 😀 paras air dengan bot pun sangat dekat.. udara pun tak tercemar lagi.. :> cool!!! Sepanjang perjalanan dgn bot ni, korang akan dapat tgk macam2..perjalanan bot ini akan menyusuri laluan di tengah2 hutan negara yang masih belum tercemar kehijauanyer.. haiwan2 seperti kancil, rusa boleh dilihat sepanjang 30 minit perjalanan dalam bot..

Jungle TrackingNi maser kite org treking nak ke Bukit Terisek..aderlah dalam sejam baru sampai..:D sebab bergerak dalam group yang besar..60 orang..:d hehu

Nak Naik Bot!!Ni maser nak tgu bot, nak g Gua Telinga and nak melawat Perkampungan Orang Asli..:D huhe.. yang kat blakang tu restoran terapung..:D hehu..

OK..ni plak gambar kat BEKELAH.. tempat ni dekat je ngan pintu masuk taman negara..:D aktiviti kat sini mmg best!!!!yeay!!!hehu.. kat sini korang bleh wat abseiling kat air terjun!!aktiviti ni mmg best giler.. di samping bleh mandi kat air terjun..udara kat sini..tak yah betau lah kan..mmg segar jer..pagi2 klu korang nak mandi..mmg sejuk gilerrRR!!hehu.. so tgk2 lah gambar ni ek..:D

Abseiling (BEKELAH)

Advertisements

2 Responses to “Rekreasi!!”

  1. kunangkenit Says:

    i want to follow your travel enjoy

  2. smart-thinker Says:

    sure u can!!:D

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: